Park Forum 1106 | 5657 HK Eindhoven | Tel: +31(0)40-2348833

Get Bannered

Cordaid Microkrediet

Help armoede de wereld uit en steun lokale ondernemers.

Ondernemende mensen kunnen armoede de wereld uit helpen. Daarom stimuleert Cordaid Microkrediet kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Niet door ze geld te geven, maar met kleine leningen, zogenaamde microkredieten. Zo kunnen deze ondernemers een zelfstandig bestaan opbouwen.

Get Bannered vindt dit een nobel doel en steunt daarom ook een kleine ondernemer uit Sierra Leona. Zijn naam is Foday Thoronka en is 32 jaar oud en heeft al een heel leven achter zich.

We hebben gekozen voor Foday, omdat hij dezelfde leeftijd heeft als de eigenaren van Get Bannered en een echte ondernemersgeest heeft. Het mooie van zijn project is dat hij er ook nog eens andere mensen in zijn dorp mee helpt. Foday heeft namelijk een kleine apotheek en zette zijn bedrijf met bovenmenselijke wilskracht en een paar microkredieten op. Ook nu heeft Foday een microkrediet nodig, zodat hij zijn medicijnen eindelijk gekoeld kan bewaren. Get Bannered heeft een deel van dit krediet betaald, zodat hij weer verder kan.

Wilt u meer over Foday weten of wilt ook wel een deel van zijn microkrediet betalen om hem op weg te helpen? Volg de link.

ja, ik wil meer weten over Foday Thoronka!